Related Posts with Thumbnails
SeLaMat DaTe Ke BLoG AmBo, SeMoGo TeRhiBuR DenGe BLoG Tok SeBeRapO Ni, MaGhi PloK DeH

::sembang2 exam 2::

Jumaat, 8 Mei 2009

ali:nie..betol cakap hang tu..memang susah nak duga,kadang2 tu,ada orang jawab bukan nya,baik sangat pown,tapi bile keluar result, SOFI(najjah),banyakkanlah berdoa,i.allah kita semua najjah..

abu:aku setuju sangat ngan hang..hhm...kalau kita pikir balik,sebenarnya bukan susah nak najjah ni,cuba hang bayangkan kertas soklan pekse tu,hhm..dah la satu helai kertas je,pahtu plak,ade 3 soklan jer,tapi memang takde pilihan la..kene jawab semua..hehe..

ali:tu la...lagi plak kan..markah lulus 10 @ 15 jer..kalau pikir balik,memang banyak mudah la..hehe..tapi ingat,benda kecik jangan pandang mudah,kita memang nak score 10 @ 15 markah je,hang ingat mudah2 ke nak tackle markah tu.

abu:hhm..aku tahu tu..memang susah,aku dengar kata,kalau kite tak jawab sampai separuh @ lebih buku jawapan tu,jangan nak harap untuk najjah le..hehe..

ali:ye..aku pown dengar gitu jugak..susah sangat la..hhm..takpe,tugas kite berusaha membaca dan mengulangkaji madah(subjek) ni,yang selebihnye kite serahkan kepada Allah..hhm..Allah takkan mensia-sia kan usaha hambanya.

abu:hhm..ape pendapat hang,ramai pelajar2 sekarang nie,study untuk exam,bukan untuk ilmu sepenuh nye..

ali:aduzZ..pedih nye aku dengar,aku setuju ngan hang,ramai pelajar sekarang nie,hanye study di musim exam sahaje,bile habis exam,kitab2 dan nota2 di buang merata2..pahtukan,bile musim exam camni,semangat kite untuk mentelaah madah tu,memang kuat sungguh..hmm..boleh di katakan sudah menjadi ulamak dalam masa sari jer..hehe..

abu:btol-btol..aku pown gitu jugak,kalau tak kerana ade exam ni,rasanya,aku tak serajin nie..hehe..

ali:huhu..aku tengok hang memang berubah giler la musim nie..hehe..takpe,semoga semangat membara hang tu,terus mekar berkekalan..hehe..

abu:eceh..ni macam nak bakar aku jer..huhu..tak pe..aku akan cuba ikut macam hang pahnie,nak try berubah,bukan belajar untuk exam sahaje,malah untuk ilmu sepenuhnye,I.allah..

ali:hhm..takde la,bukan ape,kita dok sinie,kene same2 nasihat-menasihat la..aku pown selalu jugak lalai,so kite kene same2 tolong2 dalam memberi peringatan nie..hehe..

abu:eh..da azan magrib ler..kite tangguh dulu la yer...aku nak siap2 untuk pi solat nie..

ali:a'aah..aku pown same gak..nanti lepas last paper.kite sambung lagi yer..ok..

abu:huhu..ye...lagi pown aku nak bincang ngan hang,ape perancangan lepas exam nanti..

ali:ok..ok..eh..jom la..lewat nie..

abu:ok..

1 comments:

Nurul muslimaH 11 Mei 2009 5:12 PTG  

owhh...
psl buang nota2 tu ke..
hmm..mmg x patut pun..
pe slhnye simpn je nota2 tu..
then leh wt rjukan ms dpn

wallahua'lam..

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP