Related Posts with Thumbnails
SeLaMat DaTe Ke BLoG AmBo, SeMoGo TeRhiBuR DenGe BLoG Tok SeBeRapO Ni, MaGhi PloK DeH

::sembang2 exam 1::

Rabu, 6 Mei 2009

ali:hang baca ape tu

abu:ni,aku dok tengok soklan lepas2..

ali:o0o...hang study soklan lepas2 ke?

abu:takdela,aku tengok sikit je..

ali:mantapla hang ni(nada puji)

abu:eceh..ade pape ke nie..

ali:takde la,aku rase malas la nak study ni.

abu:hang takpela,quran masyi dah,bahasa arab power,rilek2 je hang nie..

ali:amboi,perli aku ni.aku tau la,hang nak aku puji hang kan..hehe..

abu:awat?hang tak caye cakap aku ke,ramai orang dok cakap2 kat hang gitu.

ali:amin..hhm..aku memang nak jadi camtu,nak jadi masyi quran,nak power bahasa arab ini tapi sekarang susah le,banyak rilek je..sekarang ni pown,takda mood sangat..

abu:hhm..tu la,aku pown same jugak,hang baca sampai mana dah nie.

ali:aduzZ..malu aku nak habaq kat hang,sikit baru,sampai tajuk nie(2 tajuk terakhir)

abu:wow...jaye la hang,aku da agak,hang mesti baca banyak dah nie..jelous aku camni.

ali:hhm..takda lah,lagi pown time nie je,nak amik peluang sentuh kitab2 maahad ni,hhm..aku rasalah,next yer pulak la,baru aku bukak pulak kitab2 maahad ni(nada sedih)

abu:tu la..aku pown rase camtu jugak,aku rasa,bukan hang sorang je camni,aku dan budak2 lain sama jer..huhu..kalau takde exam ni,memang tak bukak da kitab maahad ni.

ali:yer..betoi cakap hang tu!!lagi pown kita semua memang malas..hhm..cuba hang kire la.bape hari yang hang masuk kuliah untuk tahun ni?

abu:hhm..hang ni..memang nak perli aku yer,aku tahu la..hang rajin,tak macam aku ni,kalau yer pown,tak yer cite la pasal kelas ni,malu aku kat hang(muka agak kemerahan)

ali:aduzZ..aku tak perli hang le,aku pown pi 3 @ 4 je dalam seminggu tu.bukan rajin sangat pown.hehe..

abu:tau tak,kalau pi 3 kali dalam seminggu tu,memang pelajar rajin la tu,aku ni,nak pi sebulan sekali pown susah.

ali:hhm...takpe,untuk sem tahun depan,kite sama berubah okey,lagi pown tahun depan da last year kite di sinie.

abu:tu la..aku ingat tahun aku nak try jadi macam hang la..nak jadi rajin sikit..hehe..

ali:hhm..hhm..da da..jangan nak puja-puji aku la..takda maknanya..nie..da sampai mana da hang baca,meh kite sambung sekali

abu:ye ye..aku banyak nak tanye hang nie..aku tak paham..

ali:biar btoi hang tak faham,ayat mudah je tu..ala..rilek2 je..i.allah soklan nanti senang..

abu:aku pown,harap gitu la..lagi pown,2 paper lepas,aku tak puah hati le..

ali:nape ngan hang..tak boleh jawab ker?

abu:lebey kurang la..yang aku target,tak masuk,boleh je jawab,tapi dengan rasa tak puah hati ler..rase takut jugak ni..

ali:hhm..ala..tak yah risau le..i.allah najah(berjaya) tu..banyakkan doala..nak buat camna lagi,da lepaskan..nie..kita masih ada 3 paper lagi nie..perjalanan masih jauh..hehe..

abu:ye..aku tahu la..hhm..nasib baik kan,mujur pelajar melayu kat sini 5 paper jer..kalau tak,memang pening la..hehe..

ali:btol tu,haritu aku tanya kat syeikh,napa pelajar melayu 5 paper jer,sedangkan pelajar arab banyak..hhm,,rasanya dalam 20 paper kowt..aku tak pasti la..syeikh tu habaq kat aku, yang 5 paper tu pown,masih ramai yang sangkut dhor thani(ulangan ke-2).hhm..kalau 20 subjek yang exam..memang terukla budak melayu sini.

abu:memang btol cakap hang..aku nie,yang 5 paper ni pown..aku rasa tak mampu..bukan ape,Mesir ni,susah nak duga,kadang2 tu.yang memang dah mantap & power pown..kantoi jugak..tu yang aku memang takut..

ali:hhm..nie...

(bersambung..........)

5 comments:

eY Na_chan 6 Mei 2009 8:05 PTG  

alamak..iklan la plak
aish!

tfa_purpleclover 6 Mei 2009 9:15 PTG  

hehehe
pljar ghajin rupenye ye...
bgs2...
bole jdk mentor nih..
hehe

LoNgJaR 7 Mei 2009 5:14 PTG  

maat taufiq wannajah ya sohabi

Qudwatun Hassanah 8 Mei 2009 12:27 PTG  

Salam. Nak imtihan ke? Bittaufiq...

Nurul muslimaH 11 Mei 2009 5:08 PTG  

ehh..abu 2 org mn ek?
die ckp mix kdh+klntan..
haha

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP