Related Posts with Thumbnails
SeLaMat DaTe Ke BLoG AmBo, SeMoGo TeRhiBuR DenGe BLoG Tok SeBeRapO Ni, MaGhi PloK DeH

::tawaqquf program::

Khamis, 12 Mac 2009


Bismillah,sekarang dah masuk fatrah imtihan(musim exam)pelajar sini masing-masing sibuk dengan aktiviti sendiri,ada yang sibuk study group,kelas tambahan dan lain2...
erm..sekarang ni,semua program di tawaqquf(berhenti) untuk memberi laluan kepada pelajar bagi mentelaah dan mengulangkaji untuk madah exam yang akan ditempuhi tak sampai 2 bulan lagi..diantara program yang di tawaqquf kan program SERAMBI...


Ustaz Aniq penghulu serambi kami

Program Serambi ini,merupakan program yang besar jugala untuk pelajar di Maahad qiraat ni,ia merupakan program mingguan yang di anjurkan oleh persatuan di sini, kami sini di bahagi mengikut bahagian dan kawasan masing2, program yang diadakan setiap malam jumaat ini,memang banyak memberi faedah kepada pelajar di sini,selain dapat menjalin dan merapatkan ukhwah bersama ,kita juga akan didedahkan dengan isu2 semasa samada di Malaysia khususnya, ataupun isu antarabangsa sebagai contoh isu politik,agame,peperangan dan banyak lagi isu yang global...

menikmati hidangan yang amat special di penghujung serambi

Bermulanya bacaan Yaasin sebagai muqaddimah dan disusuli tahlil serta beberapa agenda yang lain,program ini memang banyak memberi faedah dan ilmu kepada pelajar yang mengikuti dan menghadiri program ini,ia juga dapat menambahkan thaqafah dan meningkatkan sahsiah peribadi muslim yang tulen.Diantara agenda yang paling mendapat tumpuan adalah berkaitan isu berbangkit,banyak juga la,contohnya,pasal pengajian dan tajdid niat..ramai orang banyak memberi respon yang membangun dalam isu ini,masing2 lantang memberi pendapat yang begitu bernas sekali..

Secara keseluruhannya,program serambi ini,banyak memberi faedah dan manfaat di samping boleh berkongsi ataupun share masalah,samade dalam pembelajaran ataupun muamalat bersama arab di sini.....

3 comments:

elly 15 Mac 2009 7:19 PTG  

study molek2 ye

elly 15 Mac 2009 7:34 PTG  

wpun xde asgment, jgn lupa wat revision. sy xtawu la syllabus awk amende..tp yg penting nye..study3.
(peringatan utk sy gak..hehe)

syekhulislam 20 Mac 2009 12:01 PG  

hehe..yer btol tu..
yg pntg study ler...
ade asgmnt x study, xde mkne..hehe

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP