Related Posts with Thumbnails
SeLaMat DaTe Ke BLoG AmBo, SeMoGo TeRhiBuR DenGe BLoG Tok SeBeRapO Ni, MaGhi PloK DeH

umrah 1

Isnin, 29 Jun 2009

blogger-emoticon.blogspot.com26/06/09
Ana mendapat satu offline mesej dari seorang teman mengenai pakej umrah di bulan ramadhan nanti.Alhamdulillah hajat yang ana tunggu selama ini, hampir menjadi kenyataan.Selepas chatting hampir 15 minit dengan Us Firdaus,ana mengambil keputusan untuk berjumpa dengan dia bagi mendapat penjelasan yang lebih lanjut.Ana dan beberapa kawan berjanji dengan Us firdaus untuk berjumpa di Hayyu SABI' berdekatan dengan kawasan penginapan beliau.


Replika Masjidil Haram di masa depan


27/06/09
Malam itu kami berjumpa di Masjid Musa sebagaimana yang di janjikan,hampir satu jam juga kami berbincang dengan Us Firdaus.Banyak juga persoalan yang di aju kan,tetapi ada beberapa persoalan yang tidak berapa clear.Sebenarnya orang yang bertanggungjawab menguruska
n umrah ramadhan ini,Us Hasnol.Sepatutnya kami berjumpa dengan beliau, di sebabkan pada malam tersebut ada beberapa masalah, menyebabkan dia menyerahkan urusan kepada pembantunya Us Firdaus pada malam itu.Sebelum mengakhiri perjumpaan pertama malam itu, kami menyerahkan beberapa document yang di perlukan untuk pengurusan Visa.

blogger-emoticon.blogspot.com28/06/09
Alhamdulillah, ana berkesempatan untuk berjumpa secara live dengan Us Hasnol.Segala persoalan yang terbuku di Hati terus di ajukan pada malam itu.Hampir 1jam setengah juga la kami berbincang di sebuah restoran Thai.Us Hasnol mempunyai banyak pengalaman mengurus dan membawa mahasiswa dari Mesir ke Mekah samada untuk ibadah umrah atau haji.Boleh di katakan tiap2 tahun beliau terlibat secara langsung menguruskan pakej umrah ini,kalau tak silap tahun ini merupakan tahun yang ke-8 beliau membawa pelajar dari sini untuk mengerjakan ibadah umrah.

Pakej umrah ini, terbuka untuk semua pelajar di sini,bagi yang berkemampuan, mereka tidak akan melepaskan peluang keemasan ini.Kos perbelanjaan agak murah dan amat berpatutan jikalau di bandingkan dengan pakej2 umrah di Malaysia.Kami akan ke sana di bulan ramadhan nanti melalui jalan laut menaiki kapal di pelabuhan Mesir(Terusan Suez) ke Safarja menuju ke Jordan dan terus ke Madinah.Segala perancangan sudah di atur rapi oleh Us Hasnol, kami di sini hanya menunggu arahan dari beliau.
to be continue....
blogger-emoticon.blogspot.com

2 comments:

mujahidah najihah_ajwa 29 Jun 2009 7:35 PTG  

Itulah niat murni y dipunyai oleh insan2 y mengetahui kemanisan mngerjakan umrah dbulan Ramadhan y penuh berkat kan.byk lah dgr,org y ingin sgt mengrjakan ibdh umrah dbulan Rmdhan wlaupun hnye bberapa hri sj dsane.Alhamdulillah,tmbahan pula kos dri Mesir lbh murah kn?jgnlah dlepaskan peluang keemasan i2.andai brksmpatan mngerjakannya,ambillah peluang y dberikanNya sebaeknya.Smoga mmperoleh kesempatan beramal ibdat d Makkah menjelangnye Ramadhan akan dtg,insyaallah amen:)

syekhulislam 30 Jun 2009 5:44 PG  

Syukran..btol tu,peluang keemsan tidak dtg bnyak kli,klu mmg da ade kt depan,kejar la ia smpai dpt,(motivasi diri)..lgi pon,belum tentu lgi untuk hari kemudian.

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP