Related Posts with Thumbnails
SeLaMat DaTe Ke BLoG AmBo, SeMoGo TeRhiBuR DenGe BLoG Tok SeBeRapO Ni, MaGhi PloK DeH

nTaH La, bToL La KowT...

Khamis, 6 Mei 2010

:bofu_01:Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin). Kebanyakannya, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

:bofu_02:Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
:bofu_16:
Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita, lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.Bila lelaki cakap.. "Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
:bofu_18:
Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.
bising
Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...
:bofu_31:
Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.
garupale
Kesimpulannya, Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

3 comments:

Ahmad Nordinie 9 Mei 2010 9:36 PTG  

hmm..
ade ape2 ke ni?
:D

[sYeKhuL IsLaM] 9 Mei 2010 9:42 PTG  

ape2 yg ade la dini..
mu nye yg xde lme,haha

Norhayati Rostam 13 Mei 2010 5:25 PG  

hmm..macam kenal post ni.
ana pun suke gune 'hmm..tengoklah dulu' yg membawa maksud kurg setuju n padahalnya mmg tak setuju.
so, pemikiran ana ni macam lelaki la eh??

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP