Related Posts with Thumbnails
SeLaMat DaTe Ke BLoG AmBo, SeMoGo TeRhiBuR DenGe BLoG Tok SeBeRapO Ni, MaGhi PloK DeH

Sekadar Renungan

Isnin, 12 April 2010

Bismillah, posting kali tiada unsur hasutan/mencarut/mengarut atau seumpamanya, ini sekadar perkongsian, semoga dapat amik manfaat(kalau ada manfaat la), ini tidak ditujukan kepada mana2 insan baik yang masih hidup mahupan telah meninggal……
selamat membaca!!!!


...............................................................................................................

Antum ada ramai kawan tapi dalam banyak-banyak tu antum asyik ingat kat dia sorang jer..dia sihat ke tak..?dia dah
makan ke belum..?dia ingat kat antum ke tak..?

antum jadi resah gelisah kalau tak dapat dengar suara dia,hhm..

antum jadi malap, kelabu asap, tapi bila dengar suara dia
antum automatik segar bugar, perut lapar terus kenyang..

Uiii.. antum cemburu bila dia bercerita tentang
kecantikan/kehenseman perempuan/lelaki yang dia
jumpa..Kekadang antum rasa kecik hati dengan dia sebab
asyik cerita pasal orang lain yang lebih hebat dari antum.

Surat, kad raya, tiket bas, sampah atau apa saja
pemberian darinya antum simpan sampai penuh almari rumah..Kalau ada lipas gigit salah satu barang pemberian
darinya, pasti mampus lipas tu antum gigit
balik...uiii..dasyatnye..


Kadang kala antum sengaja buat perangai nak bagi dia jeles
kat antum tapi dia sikit pun takder respon sebaliknya antum
sendiri yang makan hati..tapi antum tak sedar kenapa antum
buat macam tu..kenapa antum nak bagi dia jeles kat antum?

Antum percaya padanya, antum sedia berkongsi apa saja cerita
dengannya, antum juga suka mendengar celotehnya walaupun
kadang-kala ceritanya membosankan antum tapi antum tetap sudi
melayan karenahnya.

Bila family antum sebut pasal jodoh, antum cakap belum ada
calon tapi dalam kepala otak antum dok terbayang-bayang antum
bersanding dengan dia..

Hmm...itu adalah secebis perasaan antum kat dia namun
apakah makna perasaan tersebut? Nak kata kawan
biasa..kenapa antum treat dia bagus semacam jer? Alah
mengaku sajalah yang antum ni dah jatuh hati padanya..

Antum tau tak mengikut survey, itu adalah sebahagian
daripada tanda-tanda awal orang yang dah JATUH CINTA.
Perasaan tu sedikit sebanyak akan menyiksa diri antum
sendiri. antum tau kenapa? Sebab antum punya ego tu tinggi
sangat...apa susah sangat ker antum nak bagitau yang antum ni
betul-betul felling in love kat dia..ops..i'm sorry
kalau antum ni perempuan memang la susah sikit takut
perigi cari timba pulak kan..tapi setiap orang ada
cara tersendiri..

..................................................................................................................................

nota: sekiranya memang dah yakin dengan jodoh anda, gunalah panduan dan garisan yang islam ajarkan. Perkara yang baik, tidak elok kalau ditangguhkan....

11 comments:

Ahmad Nordinie 12 April 2010 3:06 PTG  

mm..
semoga dipermudahkan segala urusan dan tidak hanyut dibuai perasaan
:D
"Barang siapa mencintai sesuatu maka dia akan menyebut-nyebutnya"
S. Ali k.w.

[sYeKhuL IsLaM] 12 April 2010 3:32 PTG  

HAHA..
hey dini, aku ok je skrg nie..
msh sperti dlu..
mu jgn nk tmbol kntrobesi..

♥MiSs WaFa♥ 12 April 2010 3:37 PTG  

hehhee..ntah2 perasaan ni tgh melanda diri awk..ahaha

Ahmad Nordinie 12 April 2010 5:30 PTG  

hehe..
xde niat nak timbul kontroversi pun..
cuma aku rasa tula jawapan paling sesuai utk soalan mu semalam
:p

syekhulislam 12 April 2010 6:26 PTG  
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
[sYeKhuL IsLaM] 12 April 2010 6:41 PTG  

wey dini..pndai plak mu yer..
smlm, ble tnye?
syap kelu jer..x kluar spatah kate pom..
mne aci men komen blakng cmni..
klu brani. ckp depan2 la..haha
aku cbr mu..

Ahmad Nordinie 12 April 2010 7:05 PTG  
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ahmad Nordinie 12 April 2010 7:08 PTG  

hehe..
aku ckp kene berfikir dulu..
takut tersinggung
huhu
jgn marah ek
=p

[sYeKhuL IsLaM] 12 April 2010 7:31 PTG  

haha..pndai la mu dini,
ptut la syap2 je..
100 patah aku ckp, 1 patah pom belum tentu kua dri mulut mu,..
houh..

Ahmad Nordinie 12 April 2010 7:57 PTG  

haha..
jgnlah marah..
aku kan pemalu
wakaka

fatihah 16 April 2010 7:03 PTG  

ikut pade entry kali ni..haha..
xlamo doh tuan pnyer blog ni nok make nasi mnyok..haha..

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP