Related Posts with Thumbnails
SeLaMat DaTe Ke BLoG AmBo, SeMoGo TeRhiBuR DenGe BLoG Tok SeBeRapO Ni, MaGhi PloK DeH

takpaaa, untuk cayang jugakk..

Rabu, 28 Julai 2010

Kali ini sukalah bercerita mengenai satu topik yang agak hangat berlaku dalam kalangan remaja dan muda-mudi pada masa sekarang iaitu tentang kuasa jemari atau tangan pasangan anda. Kepada remaja yang sedang bercouple atau pernah bercouple semestinya memahami point apa yang ingin saya sampaikan ini.

Apabila satu pasangan hanya berdua-duaan, tentulah orang ketiga adalah syaitan.Ini merupakan sebab mengapa kita dilarang sama sekali berdua-duaan dengan pasangan kita kerana banyak kemungkinan yang akan berlaku, tambahan pulak dengan iman kita yang senipis kulit bawang ini.

Dalam Islam kita WAJIB menutup aurat, sebab aurat boleh menimbulkan nafsu syahwat. Aurat perempuan satu badan kecuali tapak tangan dengan muka, manakala lelaki pula dari pusat hingga lutut. Seorang perempuan WAJIB melabuhkan tudung hingga paras dada, kerana setiap tubuh badan wanita boleh menimbulkan syahwat lelaki.

Cuba kita tengok dengan remaja perempuan hari ini, perghhhhhh.... mengalahkan perempuan Mat Salleh, terliur dibuatnya, cair tengok gelagaknya, tergugat iman memandangnya. Saya sebagai lelaki merasa malu dengan gelagat minah2 melayu kita hari ini. Bermacam kes2 yang berat seperti sumbang mahram, rogol dan berzinar berpunca dari aurat.

Lelaki boleh terangsang nafsu seksnya dengan hanya melihat pompuan berpakaian seksi, manakala pompuan terangsang hanya melalui sentuhan dari lelaki, jadi berwaspadalah kaum hawa dengan kaum adam, peliharalah auaratmu dari penglihatan kaum adam.

Buat yang couple-couple di luar sana, jagalah maruah pasangan masing-masing dengan menghormati hak peribadinya. Bagi lelaki jangan nak suka-suka nak pegang sana sini badan awekmu. Tetapi kekadang tu,lelaki ni tak over pun, pompuan pulak yang over dan berlebih-lebihan, lelaki pun apa lagi, kesempatan keemasanlah katakan, rezeki jangan ditolak. Maka terjadi perkara yang tak senonoh dan buruk. Kalau dah selalu couple mestilah ingin melakukan satu perkara baru setiap kali berjumpa dengan pasangan, tak kisahlah walaupun haram di sisi agama, yang penting enjoys dan berpuas hati kerana masing2 menahan rindu.

Bagi pasangan yang baru declare tu,jaga-jagalah dengan pasangan anda, kerana anda bukan sepenuhnya mengenali hati budi pasangan anda,bila bersama pastikan pasangan anda tidak melakukan perkara yang tak sepatutnya berlaku,nak bagi contoh ker? oklah saya bagi contohnya, adegan meraba-raba dalam baju, bercumbu, dan adegan merayu-rayu nak buktikan cinta. Kalau pasangan anda merayu-rayu nak bukti bahawa anda cintakan dia, apa tindakan anda?? pesanan saya, jangan la sekali-kali cair atau termakan pujuk rayu pasangan anda, oh tidak, kalau anda termakan juga abislah anda ketika itu. Kalau masa tu pasangan anda ringan tangan nak menggosok, meraba bahagian tubuh anda, cepat-cepatlah elak, nanti takut anda pula yang masyukkkk....abissss....

Saya ingin bertanya kepada kaum hawa, apa perasaan anda apabila tangan atau jari anda disentuh oleh kekasih hati yang anda amat sayang?? aaaaaa saja nak tanya. Banyak kajian membuktikan naluri perempuan sangat sensitif dengan sentuhan manja lelaki, tambahan pula, lelaki itu merupakan orang paling di sayanginya, rasa diri disayangi sepenuh hati, selalunya bagi free jela ,takpaaa, untuk cayang jugakkk. Fahamilah, kerampingan pinggang anda, kemanisan senyuman anda, keayuan layanan anda, kemanjaan suara anda dan sebagainya, sepatutnya disimpan untuk suami anda pada masa akan datang.

Bermacam jenis couple sekarang ini, seperti menunggang motosikal pergi kesana kemari dengan bangganya bersama pasangan masing2. Sungguh bahagia dorang dalam maksiat, lagilah kalau si lelaki yang driver motosikal tersebut, kalau waktu malam, takla rasa sejuk sebab ada haba panas dari belakang, kalau tiba2 semut menyeberangi jalan, breknya macam gajah lintas jalan, hahaha..tak kisahlah, asalkan dapat membahagiakan pasangan masing2.

Kesimpulan saya, waspadalah dengan nafsu yang sering menipu, tiada gunanya menyesal apabila nasi sudah menjadi bubur. Allah mengurniakan kita akal yang berpikir dan wajiblah kita menggunakan akal sebaiknya, jangan sesakali akal kalah dengan nafsu. Bagi perempuan, berjaga-jaga dengan diri anda yang sungguh banyak fitnah itu, jual mahal tak kisah, jangan jadi "habis madu sepah dibuang"..

3 comments:

the Prayer for Allah ~ صلاة الله 28 Julai 2010 7:39 PG  

salam, good post n example;)

hmmm..."perempuan yg mudah dihampiri itu tdk layak dijadikan sayap kiri...muttafakun alaih"

mari kita sm2 belajar bersusah payah mengekang hawa nafsu krn susah payah itulah yg kekal bahagia.

[UsT MuHaMMaD sYaFee] 29 Julai 2010 9:56 PG  

yer..sy stuju

tagskie 15 Ogos 2010 2:00 PG  

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP